Tätä kaikkea ovat nuoret aikuiset


< Takaisin nuorten aikuisten ajankohtaiseen ohjelmaan

Ketä olemme?

Yli 200 yli 18-vuotiasta on löytänyt tiensä siihen toimintaan, johon juuri nyt olet tutustumassa. Monenlaista mahtuu mukaan. Joku opiskelee, joku ajaa taksia, joku tekee väitöskirjaa. Eräät ovat töissä päiväkodissa, kaupassa tai tehtaalla. Jostakusta tulee lääkäri. Joku ei ole löytänyt paikkaansa elämässä. Muutamat ovat naimisissa, jollakulla on lapsiakin. Jotkut ovat aktiivisesti mukana seurakunnan toiminnassa, toiset harvemmin, mutta kuitenkin tietoisina siitä, että seurakunta yhdistää. Mukaan tulijoilta emme tivaa heidän ajatuksiaan, mutta samalla uskomme, että elämässä on myös pyhiä arvoja, jotka on syytä ottaa vakavasti.

Mitä teemme?

Nuortenilta on paras paikka tutustua seurakuntamme nuoriin aikuisiin ja nuorten aikuisten toimintaan. Vaikka nuortenillat onkin suunnattu hiljattain rippikoulunsa käyneille, käy niissä viikoittain myös kymmeniä nuoria aikuisia. Nuortenillat rakentuvat yhdessäolon ympärille. Paikalle voi tulla pelailemaan, juomaan kahvia tai mehua tai ihan vain juttelemaan kavereiden tai seurakunnan työntekijän kanssa. Hartauskin on aina jossain kohtaa iltaa. Suunnilleen kerran kuussa on nuorten aikuisten keskustelut, joiden aiheet liittyvät nuorten aikuisten arkiseen tai hengelliseen elämään.

Seuriksen nuortenilta keskiviikkoisin ja torstaisin klo 18–22  Kirkkoveräjän seurakuntatalolla (Kouluportinkuja 1). Kesällä torstaisin ja sunnuntaisin Pappilassa (Pappilantie 65).

Ja onhan meillä omiakin juttuja...

Toisinaan toimintaamme kutsutaan suuntaa antavien ikärajojen mukaan 18+ ja 25+ -toiminnaksi. Ikärajat ovat suuntaa antavia eikä niitä kannata ottaa kovin tosissaan. 18+ -toiminnassa on usein mukana myös yli 30-vuotiaita.

18+ -toiminnassa mainittavan arvoista on noin kerran kuussa oleva nuorten aikuisten saunailta Rantatuvalla (Pappilantie 63). Ohjelma on keveää: yhdessäoloa, saunomista, uimista, pientä purtavaa, pelailua... Hartauskin on, tietenkin.

Epäsäännöllisempää toimintaa on enemmänkin. Leffatreffit Niagarassa, abikahvila Sirpakassa, vaihtoehtoviikonloppu, joululoman alkajaiset, teemakeskustelupäiviä, mitä lie kaikkea. Ja aina voi ehdottaa jotain uutta, mitä ei olla vielä kokeiltu.

Yli 25-vuotiaita voisi kehottaa piipahtamaan Seuriksen aikuisten illassa. Aikuisten ilta on vähän kuin nuorten ilta aikuisille. Luvassa sitä tuttua yhdessäoloa ja pelailua, iltapalaakin. Mukana on kaikenikäistä sakkia. Illan keskellä on ehtoollisjumalanpalvelus, joka kantaa nimeä Veräjämessu. Aikuistenilta on myös oivallinen paikka tutustua seurakunnan aikuistyön toimintaan. Seuriksen aikuisten ilta Kirkkoveräjän seurakuntatalolla (Kouluportinkuja 1) tai Rantatuvalla (Pappilantie 63) noin joka toinen viikko.

Rippikoulussa

Nuoret aikuiset ovat aktiivisia isosia, apareita, vapareita, apuemäntiä ja isäntiä. Muutamia kertoja vuodessa on rippikouluun valmentavia päiviä, joita usein kutsutaan aparipäiviksi.

Reissut

Monet ovat löytäneet tiensä seurakuntaan Pudasjärven ja Lotjan tuvan kautta. Lotjan merkitystä on vaikea kuvailla. Sinne lähdetään sekä yhteisöllisyyden että hengellisyyden perässä.

  • Pyhäinpäiväviikonloppuna lähdetään Lotjalle K18-vuosihuoltoreissuun. Reissu kestää torstai-illasta sunnuntaihin.
  • Vanhemman väen kanssa Lotjalle on suunnattu keväällä. Aikuisten kevätretkelle on tavattu lähteä helatorstaiviikonloppuna. Tällöin lähtö on torstaiaamuna ja paluu sunnuntaina.
  • Pieni porukka nuoria aikuisia lähtee Lotjalle joulun välipäivinä niin kutsutulle välipäiväreissulle. Ohjattua ohjelmaa reissussa ei ole, mutta ainakin tiedossa on yhdessäoloa ja yhteistä ruuanlaittoa – mahdollisesti myös laskettelua, hiihtämistä ja elokuvan katsomista. Reissuun ei ole yhteistä linja-autokuljetusta, vaan Lotjalle ajellaan seurakunnan pikkubussilla ja ehkä myös omilla autoilla.

Nuoria aikuisia näkyy paljon myös nuorten reissuilla. Etenkin nuorten pääsiäisreissulla nuorten aikuisten osanottajamäärä on ollut suuri. Nuorten reissuista lisää täällä.


Nuorten aikuisten nuorisotyönohjaaja

Ossi Hakala

040 565 8831

ossi.hakala@evl.fi


Nuorisopappi

Varpu Miettunen-Hukari

040 643 0003

varpu.miettunen-hukari@evl.fi